L’Aeroport del Prat de Barcelona, els ports de Barcelona i Tarragona, l’Estació de Sants i les centrals nuclears d’Ascó i Vandellós. Aquestes són algunes de les infraestructures estratègiques de Catalunya que l’Exèrcit espanyol podria ocupar en cas de necessitat.

Així ho avança OkDiario, que assegura que les forces armades espanyoles estan preparades per dur a terme l’ocupació i control de tot un seguit d’infraestructures entre les quals també hi hauria les autopistes A-7 i A-2, els passos fronterers de la Jonquera i els embassaments del Ter i el Llobregat.

Dins d’aquesta operació militar també s’hi inclouria la presa del control de centres de telecomunicacions com el CTTI, així com la Borsa de Barcelona, els principals hospitals de Girona, Tarragona i Barcelona -entre els quals s’especifica el de la Vall d’Hebron i el del Mar- a més de centres d’emmagatzematge i distribució d’aliments.

Aquesta possible intervenció està prevista a la Llei d’Infraestructures Crítiques, aprovada l’any 2011 sota la presidència del socialista José Luis Rodríguez Zapatero, per assegurar el control governamental de gairebé 4.000 instal·lacions considerades estratègiques per garantir el funcionament de l’Estat en casos extrems, com ara desastres naturals o actes de sabotatge.