El pendrive que la policia va donar al jutge de l'Audiència NacionalJosé de la Mata, en relació al cas Pujol, conté documentació que relaciona la família de l'expresident amb el cercle més proper de José María Aznar. Concretament un document titulat "Notes Projecte República Dominicana", que treu a la llum les gestions que portaven a terme amb finançament públic espanyol per a la construcció del mercat central de proveïments a Santo Domingo.

Així ho publica avui El Mundo, que ha tingut accés a aquests arxius que incriminen, també, el germà de l'exconseller Felip Puig, Jordi Puig, l'empresari José Herrero, propietari d'Ibadesa, i les empreses Mercasa -de titularitat pública depenent de la Sepi (Societat Estatal de Participacions Industrials)- i Incatema -de propietat privada.

La cobertura pública estatal, segons es deia, era de només 10 milions de dòlars, quan el mercat estava pressupostat en 49 milions. Precisament per això, el Govern espanyol va demanar ajuda a Pujol i Puig, els quals van proposar al president de la República Dominicana, Hipólito Mejía, que "escrivís una carta al president Aznar donant prioritat absoluta al projecte del mercat".

Nou document

L'empresa de Pujol i Puig va escriure llavors un nou document que també es troba al pendrive i que suposadament estava dirigit a José Manuel Fernández Norniella, que llavors presidia les cambres de comerç i que, segons la policia, "influïa" des d'aquesta posició el secretari d'Estat de Comerç, Juan Costa. Hi constava la signatura d'un contracte del mercat central de Santo Domingo per valor de 49 milions de dòlars.

Només una intervenció governamental podia dotar d'una cobertura financera més gran la iniciativa de Pujol Jr. i, precisament per això, van recordar a Norniella que "el president de la República Dominicana ha enviat una carta a Aznar per prioritzar el projecte, demanant elevar-ne el sostre de l'operació".

Tant Pujol Jr. com el germà de l'exconseller van afegir a la carta a Norniella que "t'agrairia que miressis què pots fer per aconseguir que s'aprovi elevar el sostre de l'operació i que el secretari d'Estat Juan Costa pogués contestar per carta a la República Dominicana perquè aquest govern li reorienti les prioritats dels projectes i donar entrada al mercat central".

Per tot això, van proposar elevar el sostre de l'operació a 25 milions de dòlars i realitzar el projecte en dues fases. Aquest mercat, però, va ser un projecte fallit durant gairebé una dècada.