JxCat reclama la dimissió del govern de Mariano Rajoy "en bloc" un cop s'ha conegut la sentència del cas Gürtel. Segons el portaveu del grup parlamentari, Eduard Pujol, "la sentència ja té noms i cognoms, el nom és partit i el cognom Popular", per la qual cosa ha quedat demostrat que el PP és "una organització criminal" i "sinònim de corrupció".

"M.rajoy a quina hora plegeu? A quina hora presenta dimissió tot el govern corrupte de Mariano Rajoy?", ha reclamat Pujol, que ha sentenciat que l'Estat espanyol és un Estat en fallida a nivell polític, institucional i també judicial.

A parer d'aquesta formació, l'operació policial que s'ha posat en marxa aquest matí a Catalunya -"anunciada i televisada"- no és més que "una cortina de fum" per tapar aquesta sentència i intentar fer mirar cap a una altra banda.

Així mateix, Pujol ha acusat el delegat del Govern, Enric Millo, de fer "el gallet" en l'entrevista a Catalunya Ràdio aquest matí on ha anunciat que hi hauria detencions a Catalunya, en comptes de preocupar-se de lluitar contra el feixisme que es mou pels carrers de Catalunya.