"Quantes vegades més s'haurà de posar vermell l'Estat espanyol". Així s'ho ha preguntat el portaveu de JxCat, Eduard Pujol, després que Amnistia Internacional hagi publicat un informe molt crític amb la sentència del procés i hagi demanat la llibertat immediata per Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. Pujol considera que l'informe és una "bufetada" a la justícia espanyola i ha instat Sánchez a triar entre "Amnistia internacional o Vox, Cs i la  colla del 155" o entre la "democràcia i la llibertat i la repressió i vergonya".

En aquest sentit, s'ha preguntat si els socialistes pensen "moure un dit" i ha apel·lat al "bon sentit i bon criteri" de Sánchez per rectificar. A més, ha assegurat que la justícia espanyola ha quedat amb un "paper galdós" i s'ha preguntat què diran ara "quan es passegin per Europa?". "Ja poden fer vídeos i informes", ha etzibat en aquest sentit. 

Amnistia Internacional ha publicat aquest dimarts un informe en el que considera "desproporcionada, excessiva, restrictiva, imprecisa i perillosa" la sentència del Tribunal Suprem i ha considerat que la condemna de nou anys de presó pels Jordis suposa "una amenaça als drets i llibertats d'expressió i reunió pacífica".