La família Pujol hauria invertit la suposada nova fortuna oculta a Andorra denunciada per la Fiscalia Anticorrupció ara fa un mes, en finançar plantacions de cafè a Mèxic i la seva posterior exportació als Estats Units.

Segons ha publicat el diari El Mundo, la família de l'expresident català hauria utilitzat els seus comptes bancaris del Principat -n'amaguen fins a mitja dotzena- per a introduir diners a Sanroke, el grup cafeter mexicà controlat per la família Muguira i considerat el més important del país.

Segons explica el rotatiu, l'empresari José Herrero de Egaña, especialitzat en comerç exterior, va ser qui va introduir a Jordi Pujol Ferrusola en el negoci cafeter a Llatinoamèrica fa gairebé dues dècades. Herrero de Egaña, que ja havia participat en la compra de cafè a Nicaragua, va presentar a Pujol a Domingo Muguira, una de les majors fortunes del continent, considerat al seu país com "El Rei del cafè".

Aquesta operativa que està sent ara investigada pel Ministeri Públic es remunta a 2002 i va ser interrompuda el 2013, quan el jutge de l'Audiència Nacional, Pablo Ruz va començar a investigar a la família Pujol per blanqueig de capitals procedents de la corrupció política.