Poques hores abans que el president a l'exili Carles Puigdemont comparegui davant de la justícia italiana, el vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, s'ha mostrat confiat en el fet que la persecució de la justícia espanyola no arribarà enlloc, un cop més. Puigneró ha recordat que cada intent d'extradir Puigdemont ha acabat en una humiliació pública de l'estat espanyol. "El resultat fins ara és: Europa 4, Espanya 0", ha sentenciat el conseller a Catalunya Ràdio

Puigneró ha assegurat que la figura del president Puigdemont des de l'exili és una amenaça per a l'Estat. "Dues estructures tan importants per a l'Estat com la monarquia i la justícia, qui les està esquerdant és el president Puigdemont des de l'exili", ha exposat. 

El conseller ha declarat: "Mentre alguns intenten dialogar amb el govern espanyol, n'hi ha un altre que està esquerdant les estructures de l'Estat". Tot i aquest toc d'atenció, no s'ha mostrat contrari a la taula de diàleg, sobre la qual ha assegurat: "Si ens accepten, Junts vol ser a la taula de diàleg", però ha insistit a dir que el seu partit ha de ser lliure d'escollir qui hi envia. 

El cavall de batalla

En plena jornada de vaga de maquinistes, amb grans afectacions al servei, Puigneró ha recuperat una de les demandes més enquistades entre l'Estat i el Govern de la Generalitat: la gestió de Rodalies. El conseller ha expressat que: "L'Estat espanyol no cuida els serveis públics a Catalunya. Rodalies és un exemple, però en podríem posar molts d'altres".

Davant d'aquesta situació, el conseller ha insistit en la necessitat de traspassar les competències de Rodalies a la Generalitat. "Exigim que es faci el traspàs de Rodalies. En faré el cavall de batalla de la meva Conselleria aquesta legislatura", ha dit. Puigneró ha considerat que Catalunya ha demostrat sobradament la seva competitivitat a l'hora de gestionar aquesta mena d'infraestructures i ho ha exemplificat amb els Ferrocarrils. 

El conseller ha assegurat que Rodalies és ara més prioritari que l'aeroport, ja que més persones en depenen per al seu dia a dia. Sobre l'aeroport també ha declarat que no perd l'esperança que es reobri el projecte abans que acabi la legislatura, un projecte que segons ell ja estaria fet en un Estat independent. "Si Catalunya fos un Estat independent, vostè no creu que faria anys que comptaria amb un aeroport intercontinental?", ha insistit. 

Tot i que justament l'aeroport del Prat és un dels temes que ha fet saltar més espurnes entre els socis del Govern, Puigneró ha afirmat que el Govern de la Generalitat funciona bé i se separen les accions de govern i els partits, fet que assegura que no passa amb el govern espanyol, on "s'estan discutint constantment".

 

Imatge principal: El conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, durant el missatge institucional de la Generalitat amb motiu de l'Onze de Setembre / Europa Press