El presumpte cas d'assetjament sexual al departament d'Exteriors que ha desembocat en el cessament del cap de gabinet del conseller Alfred Bosch ha provocat un enfrontament amb el departament responsable de Funció Pública, que encapçala Jordi Puigneró.

El cap de la Inspecció general de Serveis de Personal, que depèn de Polítiques Digitals i Funció Pública, ha demanat per escrit a la directora de serveis del Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència la confirmació d’un possible cas d’assetjament sexual en què estan involucrats treballadors del departament d’Exteriors i que hauria provocat el cessament de Carles Garcies Hernández, com a cap de gabinet del conseller Bosch.

Atès que aquest cas no ha activat el protocol de la funció pública previst per aquestes situacions, la directora de serveis reclama en aquest escrit explicacions sobre "els motius pels quals no s’ha considerat necessari posar en marxa aquest procediment per erradicar aquestes conductes de l’àmbit de la Generalitat".

També demana informació sobre "les actuacions que s’han posat en marxa en l’àmbit psicosocial en relació al clima laboral suscitat com a conseqüència d'aquestes conductes".

Puigneró, com a responsable de la Funció Pública ja havia fet aquest migdia una piulada en què retreia al conseller d'Exteriors que no hagués comunicat el cas, tal i com està obligat i ha anunciat que acabava d'activar la Inspecció de Serveis.

En una altra piulada, Puigneró ha expressat la seva preocupació per la presa de decisions "de manera unilateral, sense coneixement previ, en un tema que afecta drets laborals i personals de treballadores de la Generalitat".

També el president del Govern, Quim Torra, ha reclamat aquest matí explicacions al conseller sobre aquests fets i sobre les raons per les quals no s'havia activat el protocol.