El Departament d'Exteriors va cessar el cap de gabinet del conseller Alfred Bosch per un presumpte cas d'assetjament sexual. Segons ha avançat el diari Ara i ha confirmat l'ACN, van optar per cessar-lo quan van ser coneixedors del presumpte assetjament, a finals del mes de gener. Es va descartar la possibilitat de reubicar-lo a un altre lloc de feina arran de la investigació feta. A hores d'ara, expliquen les mateixes fonts, tant el departament com ERC han obert procediments interns per esclarir els fets.

Es tracta de Carles Garcias Hernández, antic cap de gabinet del conseller Bosch, que va ser cessat el passat 24 de gener. No es van donar explicacions sobre el cessament de Garcias però, després d'investigar, el citat mitjà assegura que es tracta d'un cas continuat d'assetjament sexual a diverses treballadores del departament. Per la seva banda, Garcias ha explicat a l'Ara que  la decisió de deixar la conselleria la va comunicar ell al novembre per la seva voluntat de retornar al sector privat.

Per ara no hi ha cap denúncia presentada a la policia i tots són casos que s’han vehiculat de manera interna. Les situacions incòmodes provocades per Garcias eren constants, segons la gran majoria de les fonts consultades. Des de la seva posició de mà dreta del conseller i tant a la seu del departament com en actes o viatges, protagonitzava un marcatge constant a les treballadores.

A més d’assetjament sexual, les fonts expliquen que Garcias també exercia assetjament laboral: “Volia controlar-ho tot”, apunten.

ERC confirma el cessament

Aquest mateix matí, Esquerra Republicana ha confirmat el cessament, tot assegurant que un cop es va tenir coneixement del cas referent a un càrrec eventual, “la Vicesecretaria General de Dones d’Esquerra Republicana, encapçalada per Raquel Sans, va entrar d’ofici i va instar al Responsable de Compliment Ètic a iniciar un procés d’investigació”.

Així, ERC va “activar els protocols interns de prevenció, gestió i correcció de què s’ha dotat el partit” i, malgrat que el procés segueix obert, es va instar a Exteriors a “extingir la seva relació laboral amb el càrrec eventual”, tal i com es va fer posteriorment.