La destitució del cap de gabinet del conseller Alfred Bosch per un presumpte cas d'assetjament sexual ha fet saltar també espurnes dins del Govern. El president, Quim Torra, ha convocat el conseller per demanar-li explicacions sobre els fets i sobre la no activació del protocol per a la prevenció, la detecció, l'actuació i la resolució de situacions d'assetjament sexual, segons ha fet saber presidència a través d'un comunicat.

A banda d'això, el president ha comunicat al conseller "l'obertura d'una actuació des de la inspecció de serveis de personal per esclarir què ha passat i els motius pels quals no es va activar el protocol obligatori en l'administració pública". 

Així mateix, "li ha exigit" que el departament sol·liciti a Funció Pública l'obertura d'un expedient d'informació reservada per determinar els fets ocorreguts, així com un expedient de clima laboral, elaborat des del servei de prevenció de riscos laborals, per "esclarir si les persones afectades poden desenvolupar la seva activitat professional amb normalitat".

En un comunicat, de l'Oficina del President s'afegeix que "investigarà si hi ha hagut desprotecció de les persones que hagin pogut ser víctimes d'assetjament i aclarirà si s'ha actuat amb totes les garanties per a les persones afectades per aquest cas".

 

El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha sortit a reblar la denúncia del president, i ha retret que Bosch no havia comunicat el cas, tal com està obligat a fer. Ha advertit a través de Twitter que el seu departament ha activat la Inspecció de Serveis de Personal de l'Administració Pública perquè "insti" el conseller d'Exteriors a aclarir per què no va activar el protocol de la Generalitat.

Així mateix, Puigneró ha expressat la seva preocupació per la presa de decisions "de manera unilateral, sense coneixement previ, en un tema que afecta drets laborals i personals de treballadores de la Generalitat".