El concurs internacional de robòtica First Global Challenge ha comptat enguany amb la participació de dos equips catalans. Un equip de quatre joves catalans ha competit en representació d'Espanya i uns altres cinc ho han fet sota el nom d'Europe represented by Catalonia i vestits amb una estelada.

Davant aquest fet, el conseller d'Administració Pública i Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, ha celebrat que finalment dos equips catalans competissin al concurs, tot i els intents d'Espanya que això no fos així. En declaracions als mitjans en les jornades de la Universitat Catalana d'Estiu (UCE), el conseller ha explicat que la delegació espanyola volia evitar un enfrontament Catalunya-Espanya i va intentar que l'equip Europe represented by Catalonia no hi pogués assistir. En aquest sentit, Puigneró ha denunciat la "intransigència espanyola" i ha defensat que la conselleria financés l'equip que representava Catalunya i que concursessin amb una estelada a la samarreta.

"No vivim una situació normal i no es pot pretendre despolititzar quan tenim presos polítics. És normal que quan hi ha esdeveniments la ciutadania expressi, de forma pacífica i educada, el seu rebuig a la repressió que estem patint per part de l'Estat espanyol", ha sentenciat.