El conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, ha lamentat la decisió del president del Parlament, Roger Torrent, de deixar sense vot el president de la Generalitat, Quim Torra, després de la inhabilitació de la JEC. 

En una entrevista a RAC1, Puigneró ha reconegut que hi ha hagut "tres moments" en què JxCat hauria desitjat "una major valentia per part del president del Parlament", en relació a la investidura fallida de l’expresident Carles Puigdemont, de la suspensió dels diputats presos i exiliats i de la inhabilitació de Quim Torra. El conseller ha defensat, en aquest sentit, que el seu grup parlamentari és partidari de "governar i pressionar" en lloc de seguir l'estratègia de "governar i esperar" d'ERC. 

En referència als republicans, el conseller també ha apuntat que "dilluns s'havia d'estar al costat del president Torra i no al costat de la JEC. Altres han cregut una altra cosa".

Ara bé, Puigneró ha trencat una llança a favor de la compenetració i ha assegurat que al Govern hi ha hagut una unitat absoluta. "No hi ha hagut discrepàncies públiques de diversos membres del Govern. Ha estat un Govern molt cohesionat. Una altra cosa és el que ha passat al Parlament", ha dit.

Puigneró ha insistit que JxCat el que defensa és "obeir" el Parlament i el que "dictaminen les urnes". "Mentre obeïm el que diuen les urnes i el que posem al nostre programa electoral, no entenem que estiguem desobeint. L'estat espanyol considera que tot el que fem és desobediència".

Puigdemont, candidat?

A la pregunta sobre qui serà el proper candidat de la seva formació com a president de la Generalitat, Puigneró no ha tancat la porta al nom de Carles Puigdmeont. "No descarto que Carles Puigdemont sigui el candidat. Descartar-lo seria una temeritat per a l'independentisme", ha conclòs. 

I sobre si ho podria ser ell mateix, Puigneró no s'hauria pensat mai que hagués arribat a ser conseller. "Vull ser útil a aquest país i a l'espai que represento. Crec que he estat útil fins ara", ha apuntat.