El conseller de Polítiques Digitals, Jordi Puigneró, ha presentat a Davos el projecte d'identitat catalana, IdentiCAT, que impulsa el Govern de la Generalitat.

Davos es converteix durant la setmana del World Economic Forum en punt de trobada dels principals líders polítics i empresarials del món, que es reuneixen per analitzar els principals reptes globals a què s'enfronta el planeta.

En el marc del Forum, Puigneró ha intervingut com a ponent en l'anomenat Blockchain Economic Forum, una trobada internacional sobre la creixent influència de les tecnologies de registre distribuït i la critoeconomia en l'economia global.

En la seva ponència sota el títol El paper de les identitats a l'era de la governança digital, Puigneró ha assegurat que la Generalitat "aposta per un model on siguin els ciutadans els qui governin la tecnologia i les seves dades".

Segons el conseller, Catalunya vol dotar-se d'una identitat digital descentralitzada en què el ciutadà serà el propietari, gestor i custori exclusiu de la seva identitat en qualsevol activitat personal de relació digital, ja sigui amb el sector públic o amb el privat. En aquest context, l'administració només assumeix un rol de validador de la tecnologia, i la ciutadania passa a ser emissora i gestora de la seva pròpia identitat.

"Catalunya és avui la capital mundial del mòbil, però volem esdevenir la capital mundial dels drets digitals", ha argumentat.