El vicepresident de la Generalitat, Jordi Puigneró, ha tornat a carregar contra les mesures anunciades la setmana passada pel president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, com ara la gratuïtat de Rodalies fins a finals d'any. Pel vicepresident de la Generalitat, són mesures populistes que poden provocar problemes de futur: "El gratis d'avui són retallades del demà, el que ja sabem és que la mesura populista el que provocarà a l'Autoritat del Transport Metropolità és un forat de 50 milions d'euros", ha detallat durant la sessió de control al Govern al ple de Parlament que ha arrencat aquest dimecres.

Puigneró també ha avisat que amb aquesta gratuïtat, Renfe deixarà d'ingressar 200 milions d'euros, i ha proposat abandonar aquesta mesura per dedicar els 200 milions a millores en el servei. Per això, ha desglossat el què es podria fer amb aquesta xifra, com ara comprar 25 trens de Rodalies, construir el túnel de Montcada (Barcelona) per escurçar 10 minuts el trajecte de l'R4 entre Manresa i Barcelona o recuperar el servei Euromed a l'Aldea. Per tot plegat una vegada més ha demanat al govern de l'estat que traspassi Rodalies a la Generalitat i l'ha instat a deixar de fer "invents" amb Rodalies: "Pensàvem que el populisme o les mesures populistes, eren patrimoni dels senyors dels comuns i Podem, però veig que els socialistes s'han sumat a la festa del tot gratis", ha etzibat.

Just fa una setmana, el dimarts quan Sánchez va anunciar la gratuïtat dels abonaments, el vicepresident va comparèixer de forma extraordinària per valorar les mesures i va avisar que aquesta gratuïtat dels bitllets posa en "risc de col·lapse" el sistema de finançament del transport públic, i va criticar que aquesta mesura "no soluciona els principals problemes" dels ciutadans a causa de la inflació, ja que el preu del transport públic s'ha mantingut inalterat en els últims anys. A més, també va criticar la mesura de populista i irresponsable i va posar en dubte com el Govern espanyol podrà finançar el transport públic.

Va ser durant el debat de l'estat de la nació espanyola quan Sánchez va anunciar un paquet de mesures per fer front a la crisi derivada de la guerra d'Ucraïna, unes iniciatives per "protegir a la majoria social" i que van significar un gir a l'esquerra per part del president del govern espanyol, que va pronunciar un discurs posant la classe mitjana treballadora al centre. A banda de la gratuïtat de Rodalies, també va anunciar mesures com impostos a entitats bancàries i a empreses elèctriques, entre altres iniciatives.