El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha demanat un acord entre Carles Puigdemont i David Bonvehí abans del 25 de juliol, quan es constituirà el nou partit del president a l'exili. En una entrevista al diari 'Ara', Puigneró, que ha assegurat que hi ha contactes, ha constatat que "per assolir la independència hi ha visions diferents".

"Com amb ERC, que té una estratègia molt diferent. I això fa aflorar divergències personals que hauríem de ser capaços de corregir", ha afegit. En preguntar-li si acceptaria ser candidat a la Generalitat, ha respost amb més preguntes: "Per anar a fer què? Quin és el projecte? Més important que els càrrecs són els encàrrecs".

Sobre el PNC de Marta Pascal, Puigneró ha opinat que "l'experiment" que vol fer aquesta formació "ja el va intentar Duran i Lleida quan va formular una proposta de partit catalanista de centredreta sense voler la independència i va treure zero diputats". "40 anys de ser bons minyons amb l’Estat ens van portar al punt que Espanya no acceptés ni un Estatut. Hem d’explorar noves vies", defensa.

Conflicte pel nom de JxCat

Des d'ahir, el president a l'exili, Carles Puigdemontja controla el partit Junts per Catalunya (JxCat). Carles Valls Arnó, alcalde de Balenyà, proper a Puigdemont i al president de la Crida, Jordi Sànchez, és el nou president de JxCat. 

El PDeCAT havia sostingut fins ara que era el propietari de la marca JxCat i que l'havia registrada com a partit al Ministeri de l'Interior. Però, en realitat, qui ho havia fet era una militant, Laia Canet, qui, a la vegada n'ostentava la presidència. Canet l'ha cedit ara a Carles Valls, segons les fonts consultades per aquest diari.

Des del PDeCAT, asseguren que tenen documents que indiquen que no es pot fer l'operació de canvi de nom al registre de partits i que faran les "accions" que considerin oportunes. El president del PDeCAT, David Bonvehí, en un dur comunicat publicat ahir, va acusar els puigdemontistes de "trencar amb la paraula donada" i "els acords signats" sobre l'ús de la marca Junts per Catalunya

El comunicat apunta que es van signar acords amb Jordi Sànchez, que representava Puigdemont en la negociació sobre l'encaix del PDeCAT en el projecte de JxCat, segons els quals "qualsevol canvi a Junts per Catalunya havia de ser acordat i avalat també pel Partit Demòcrata, circumstància que no s'ha produït".