El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha defensat aquest dissabte no magnificar els xiulets que ha rebut el Rei durant la manifestació contra els atemptats, sinó valorar el "clam" per la pau que s'ha pogut sentir. "La llibertat d'expressió per sobre de tot. Però tampoc ho hem de magnificar", ha dit en declaracions a Catalunya Ràdio, en preguntar-se-li després de la manifestació què li han semblat els xiulets a Felipe VI.

Ha afegit que "la gent s'ha expressat amb llibertat, amb convivència i amb pau" i ha dit que el que més li ha agradat és el que ha definit com un clam inequívoc i transversal a favor de la pau. També ha destacat que aquest clam té molt a veure, no només amb Barcelona, sinó amb Catalunya: "Com volem construir aquesta Catalunya del futur, una Catalunya absolutament compromesa amb la pau".

Sensació "Agredolça"

Per tot això, ha assegurat sentir-se molt emocionat al llarg de la marxa i satisfet per la participació de la gent, però amb una sensació "agredolça" perquè el motiu han estat els atemptats. Sobre què ha comentat amb el president del Govern, Mariano Rajoy, en coincidir en la manifestació, ha respost que el mateix que han anat dient-se tots aquests dies de contacte "permanent". "Que no hem d'escatimar esforços per poder intentar preservar als nostres ciutadans d'aquesta amenaça global que és el terrorisme", ha dit.