Des de la presó a Alemanya, el president Carles Puigdemont ha exercit per primera vegada aquest dijous el seu dret a vot al Parlament. Ho ha fet després que aquest dimarts la Mesa de la cambra acceptés la seva delegació de vot, equiparant la seva situació de privació de llibertat a la dels qui estan presos a Estremera i Alcalá-Meco.

Ho ha fet dos mesos i mig després de la constitució del Parlament. Concretament, el president s'ha estrenat en aquesta legislatura per votar contra la proposta de resolució de Ciutadans, el text de la qual reclamava la compareixença davant la cambra del president Roger Torrent, malgrat que no està previst ni en el reglament. El vot ha estat delegat en la portaveu de JxCat, Elsa Artadi, que també té delegats els vots de Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull.

D'aquesta manera, JxCat ja té efectius tots els seus vots. A la majoria independentista tan sols li falta el del conseller Toní Comín, diputat per ERC, que es troba en llibertat a Bèlgica. Aquest dijous, juntament amb Meritxell Serret i Lluís Puig, declara davant un jutge d'instrucció a Brussel·les per la petició d'extradició del jutge Pablo Llarena.