"La violència dels vostres somriures és el que us reté a la presó". Això és el que assegura el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, en una piulada des de Brussel·les, on avui ha declarat davant el jutge juntament amb els quatre consellers que l'acompanyen

El president ha afegit que la fortalesa de l'esperit democràtic dels consellers i de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, que seguiran en presó provisional, "és el que provoca terror" a l'estat espanyol. En la mateixa línia ha afirmat que de cara a les eleccions del 21 de desembre "junts assolirem la llibertat".

A més a més, fonts properes al president consultades per Efe, han explicat que Puigdemont no pensa viatjar a Espanya per forçar que el detinguin durant la campanya i fer-se el màrtir. Les mateixes fonts han indicat que el president confia en què no s'executi l'euroordre per la falta de garanties jurídiques que consideren tindria a Espanya, on el criteri dels jutges "és polític".

Preguntats per si el PDeCAt i els responsables de la candidatura de "Junts per Catalunya" estan preocupats per la decisió que pugui prendre el jutge belga, les esmentades fonts han dit que estan "tranquils", perquè "passi el que passi, s'haurà aconseguit l'objectiu de poder fer campanya i internacionalitzar" la causa independentista.