El president i cap de llista de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont, ha reclamat una "victòria esclatant" de la seva llista per "desplegar la República amb tots els efectes". El candidat ha assegurat que "si malgrat la violència, la presó, l'exili i la intervenció continuem dempeus" i el Govern "continua sent el mateix" serà una "victòria esclatant", el que acabarà fent "desplegar la república amb tots els seus efectes". 

Puigdemont ha apuntat que "si la gestió d'aquesta victòria és a Brussel·les encara dona més oportunitats" per tal de seguir internacionalitzant el procés, i s'ha mostrat també optimista per les últimes enquestes, on la seva llista ha anat guanyant posicions. Segons ha recordat, a cada nou  tracking JuntsXCat va guanyant punts. Per això, ha assegurat que "si no baixem la guàrdia el 21-D els aconseguirem (els punts) folgadament". 

El candidat ha fet aquestes declaracions en un intervenció a la seu de Junts per Catalunya on ha rebut l’escalf de representants de la societat civil i del món cultural. L'acte ha estat presentat pel periodista Pep Riera, i també hi ha intervingut diverses personalitats com els actors Maria de la Pau Pigem, Pep Cruz o Lloll Bertran, a més d'altres personalitats com l'alpinista Ferran Latorre, la presidenta del Teatre Nacional, Neus Aranda; la secretària de Governació, Meritxell Massó, o Quim Torra.

Davant tots ells, Puigdemont, que ha intervingut per videoconferència, ha apostat per fer de la cultura una "carta d'identitat de Catalunya" que faci "una aportació rellevant a la cultura del món". En aquest sentit, s'ha copromés a augmentar el pressupost de la Generalitat en l'àmbit cultural.

Per la seva banda, Lloll Bertran ha demanat a Puigdemont que torni de Brussel·les només "quan hi hagi seguretat", perquè "volem la República, no un màrtir", mentre que Pep Cruz ha recomanat a Puigdemont anar a l'òpera belga i Latorre ha reafirmat una promesa que li va fer al president de "fer muntanya" plegats quan torni a Catalunya. Ells, i les altres personalitats destacades que han participat en l'acte, han intervingut dalt de l'escenari per parlar amb el candidat.