El president català a l'exili, Carles Puigdemont, visitarà aquest dijous el Parlament britànic i pronunciarà una conferència a Londres, segons ha informat avui la seva oficina. Abans de recórrer Westminster acompanyat del diputat conservador Andrew Rosindell, Puigdemont acudirà a la delegació del Govern català al Regne Unit i Irlanda, on es reunirà amb el seu delegat, Sergi Marcén. 

Puigdemont atendrà els mitjans de comunicació davant el Parlament de Westminster, abans de visitar-lo. Posteriorment tornarà a la delegació exterior del Govern català per mantenir una trobada amb acadèmics i empresaris catalans. Aquesta oficina va ser reoberta el setembre passat, després de clausurar-se per l'aplicació de l'article 155. La seva reobertura va ser recorreguda pel Govern d'Espanya davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC).

El president també pronunciarà una conferència al Frontline Club de Londres on respondrà preguntes sobre el futur de l'independentisme, de la vaga de fam i dels presos, entre d'altres temes.