El president Carles Puigdemont demana a la Unió Europea que faci una clara mostra a favor de "els drets civils i polítics fonamentals" a Espanya i Catalunya. Així ho ha explicat el cap de l'executiu català en una entrevista al diari francès Le Figaro, des d'on fa una crida al diàleg per desencallar el cas català.

Per a això, creu que la Unió Europea hauria d'intervenir en el conflicte entre les institucions catalanes i espanyoles. "No puc imaginar una solució sense negociació amb la participació d'un tercer que pugui exercir el paper de mediador", explica el president al diari francès. I és que, segons assenyala Puigdemont, el diàleg és d'interès "per als catalans, els espanyols" i també els europeus.

Puigdemont va arribar ahir a Suïssa. I, segons sosté, no és per denunciar Espanya per violació del dret d'autodeterminació davant de l'ONU, que té seu a Ginebra, on participa en un col·loqui aquest diumenge. L'esmentada demanda, tal com recorda Puigdemont, ja s'està tramitant en el Consell de Drets Humans de la mateixa organització.

Puigdemont, a Ginebra

El president Carles Puigdemont ja està a Ginebra. Va arribar ahir a primera hora de la tarda en un nou desafiament a la Fiscalia en desplaçar-se de nou per Europa.

"Volant cap a Ginebra. Els propers dies parlarem intensament de Catalunya i explicarem el seu dret a ser una República independent. Parlarem alt i clar malgrat l'intent d'arrest contra nosaltres de l'aparell repressor espanyol", va comptar el president en un missatge sobre el viatge que no ha agradat a la justícia espanyola, que va exposar que podria activar la detenció i extradició. Una possibilitat que va negar la mateix sistema judicial suís.