El portaveu de l'Oficina Federal de Justícia de Suïssa, Folco Galli, ha negat tota possibilitat que el president Carles Puigdemont pogués ser detingut i extradit a Espanya arran de la seva visita al país helvètic.

A la pregunta de si la policia federal podria actuar contra Puigdemont si existís una petició improvisada d'Espanya en aquest sentit, el portaveu ha respost amb el mateix argument que va donar sobre l'estatus en territori suís de l'exdiputada de la CUP Anna Gabriel: "Qualsevol extradició per delictes polítics està exclosa. La situació no ha canviat i, per tant, no hi ha cap base legal per a una detenció a Suïssa".

Galli ha insistit a més que qualsevol petició d'Espanya en aquest sentit hauria de ser "examinada en profunditat", donant a entendre que no seria automàtica.

Espanya va suspendre una euroordre de detenció contra Puigdemont que havia adreçat a Bèlgica, el passat mes de desembre. En el cas de Suïssa, que no pertany a la UE, a més hauria d'activar els mecanismes de la Interpol.

La fiscalia espanyola ha demanat avui a la Interpol que s'estudiï si es pot detenir Puigdemont i si se'n pot demanar l'extradició i la limitació del passaport.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat