El candidat de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont, ha assegurat aquest vespre en una entrevista a TV3 que el 21-D ha de quedar clar que "Rajoy no pot posar i treure presidents". Ha insistit que davant una majoria independentista, guanyi qui guanyi les eleccions, ha de ser escollit "el mateix president i el mateix Govern". "És la resposta més contundent a Rajoy i al 155. És la visibilitat que el 155 no se n'ha sortit", ha assegurat.

En l'entrevista, feta des de Brussel·les pel director de la cadena Vicent Sànchis, Puigdemont ha advertit que aquestes eleccions no es poden encarar amb lògica de comicis autonòmics ni amb lògica de partits sinó com a "eleccions de país". "Ja hi haurà moments en què Catalunya haurà de triar amb llibertat qui és president i qui és presidenta, ara és una qüestió de país", ha reblat.

"No podem permetre que Rajoy se'n surti, si se'n surt directament o indirectament se'n pot sortir qualsevol altre vegada, estem venuts com a país", ha advertit.

Per Puigdemont, aquestes eleccions són, per tant, un envit entre el Govern de Catalunya i Rajoy que ha cessat l'executiu català "de manera il·legal, il·legítima". "El que està en joc és si guanya el 155 o el Govern de Catalunya triat pels catalans el 27-S", ha insistit.

Per aquesta raó, ha reclamat com està fent al llarg de la campanya al Govern espanyol i als partits unionistes que deixin clar si respectaran el resultat electoral. "Tenim entre tots oportunitat de resituar el problema allà on no hauria d'haver sortit, que és el debat polític", ha assegurat.

El candidat ha defensat la candidatura de Junts per Catalunya com la imatge més clara de la restitució del Govern i ha admès que li sap greu que la lògica dels partits continuï en la campanya.

Ha deixat clar que no té intenció de tornar a Catalunya abans de les eleccions del 21-D, i ha explicat que, tot i que no podrà votar, una persona de 18 anys que no pensava fer-ho, votarà per ell.

El president ha explicat que intenta defensar des de Brussel·les la institució que representa, ha admès que disposa de molts menys recursos, però ha defensat que manté "la dignitat intacta i la representació intacta". “Perquè la gent pugui veure que hi ha hagut continuïtat. No m’agradaria que a la història de Catalunya hi hagués un buit entre el moment en què entra en vigor el 155 i les eleccions, sinó que hi ha d’haver una continuïtat de Govern”, ha argumentat.