Junts per Catalunya (JuntsXCat) ha endurit el missatge contra Cs, PSC i PP Català, les forces que engloba sota la denominació de "tripartit del 155". En l'acte de campanya d'aquest divendres al vespre, que ha omplert el Pavelló Suècia de Berga, el president Carles Puigdemont ha advertit de les conseqüències que hi haurà si els partits constitucionalistes sumen majoria en les eleccions del 21-D.

A través d'una intervenció en directe des de Brussel·les, el candidat de JuntsxCat ha assegurat que si Cs, PSC i PP Català s'imposen en els comicis, hi haurà més coerció: "D'on ve dolor i repressió només se'n pot esperar més dolor i repressió, res més".

D'altra banda, el conseller Jordi Turull ha rebatut la cap de llista de Cs, Inés Arrimadas, assegurant que no guanyarà les eleccions encara que hi hagi "mig Govern a la presó i exiliat". A més a més, ha demanat que es deixin els partidismes de banda i ha afirmat que s'ha de restituir el president Puigdemont.

El cap de llista de JuntsXCat ha alertat que si guanyen Arrimadas, Miquel Iceta i Xavier García Albiol -el "front nacional del 155" i els "candidats de Rajoy"- no hi haurà "esperança". "Els que ens han pegat i eliminat les institucions són els que ens protegiran? A qui faran costat entre defensar els interessos dels catalans o els de l'Estat?", s'ha preguntat.

Des de la capital belga, i l'endemà de la manifestació independentista, Puigdemont ha asseverat que la "pitjor notícia" que pot tenir el president espanyol, Mariano Rajoy, és que JuntsXCat guanyi els comicis. En aquest sentit, el president ha demanat el vot per a la llista que aglutina el PDeCAT, els consellers afins al partit i independents. "Som la candidatura que s'assembla a les cues de l'1-O i a la gent que va defensar les urnes", ha constatat. Així mateix, el cap de llista ha emplaçat la ciutadania a dipositar la seva confiança en JuntsXCat perquè Europa entengui que Rajoy ha estat "derrotat" per la gent que va "estomacar" durant el referèndum.

Puigdemont ha insistit que "qui amenaça, pega, empresona i suspèn l'autonomia" ho fa a propòsit i amb tota la intenció. "Prou de fer-nos creure que ens peguen pel nostre bé, que ens empresonen perquè ens portem bé d'una vegada i que ens suspenen l'autonomia per protegir-nos de nosaltres mateixos", i "prou de dir a la víctima que és la responsable del dany que li causa el seu agressor", ha subratllat entre l'aplaudiment dels berguedans simpatitzants de JuntsXCat.