El president Carles Puigdemont ha afirmat en una entrevista al diari The Times, que "la lluita per la independència de Catalunya segueix endavant". En una entrevista de tons personals, el rotatiu anglès ha destacat la força política de l'independentisme català i la importància de la figura de Carles Puigdemont, a qui descriuen com "l'enemic número u d'Espanya" en aquests moments.

Puigdemont ha admès que no esperaven una reacció repressiva "tan forta" per part de l'executiu de Rajoy. "Esperàvem que després de 40 anys de democràcia i essent membres de la Unió Europea hi hauria una nova generació [de polítics]. Estàvem equivocats", ha sentenciat. El president considera que, vist el que ha passat, "mai hauria hagut diàleg amb l'Estat Espanyol" i ha admès que va cometre un error en suspendre la declaració d'independència a l'espera de converses polítiques.

Puigdemont ha reconegut que no ha pensat mai a entregar-se a la Justícia espanyola, ja que creu que "es convertiria en un ostatge sense llibertat d'expressió ni moviment". El president ha destacat que el seu objectiu, i el de tots els altres exiliats, és "fer servir la llibertat que tenen per defensar la situació catalana i denunciar l'autoritarisme espanyol".

D'altra banda, el president també ha parlat de la dificultat personal que suposa estar en aquesta situació, allunyat de la seva dona i de la Magalí i la Maria, les seves filles de 8 i 10 anys. "No puc fer petons a les filles, no els puc explicar contes ... És impossible acostumar-se a aquesta situació. Parlo amb elles per FaceTime, però les veig espantades, ho puc veure als seus ulls", ha explicat.

D'aquesta manera, el president ha relatat la incertesa en què viu i ha afirmat que tracta la situació com a provisional. "Sent realistes no tinc plans de futur. En el pitjor dels casos seré extradit a Espanya, que voldria dir dècades de presó. Si no és així, passaré molts anys a l'exili", ha reconegut. En tot cas, pensa fer política així.