El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha comparegut aquest dijous per donar suport als imputats pel 9-N, a més d'afirmar que "avui el Govern faria absolutament el mateix" que en aquell moment.

Després de reunir-se amb el vicepresident i conseller d'Economia, Oriol Junqueras, i el diputat al Congrés per CDC, Francesc Homs, que dilluns declararà al Tribunal Suprem per haver organitzat el procés participatiu del 9-N com a conseller de la Presidència, Puigdemont ha volgut expressar tota la "solidaritat" amb Homs i la resta d'imputats per la causa, a més d'assegurar que "no es va vulnerar cap llei", perquè el Govern "va complir l'encàrrec sagrat dels ciutadans".  

El president ha volgut deixar clar que l'Executiu català faria avui "absolutament el mateix que el 9-N", i que "assumim tota la responsabilitat davant dels que prefereixen la judicialització". En aquest sentit, per a Puigdemont "l'anhel polític dels ciutadans de Catalunya està per damunt de qualsevol altra consideració".

Per la seva banda, Oriol Junqueras ha volgut "refermar el compromís del govern amb el dret a vot", per afegir que el dret a decidir "no té data de caducitat".

Mas, Ortega i Rigau, al banc dels acusats

Abans de la reunió entre Puigdemont, Junqueras i Homs, i a quatre dies de la declaració de l’actual diputat al Congrés al Suprem, el TSJC ha escalfat l’ambient aquest dijous després de rebutjar el recurs de la defensa de l’expresident Artur Mas, i les exconselleres Joana Ortega i Irene Rigau, per evitar seure al banc dels acusats.

A la interlocutòria, l’alt tribunal català confirma íntegrament la resolució del jutge, a més de criticar els “il·lustres comentaristes” que diuen que la causa del 9N es troba “instrumentalitzada políticament”, per sentenciar que la suspensió del procés participatiu dictada pel TC era “d’obligat acompliment” per als destinataris.