El president a l'exili i eurodiputat de JxCat, Carles Puigdemont, s'ha referit aquest dijous al suplicatori per aixecar la seva immunitat presentat pel Tribunal Suprem a l'Eurocambra com una "oportunitat" per fer un "judici al judici" dels líders del procés, aquesta vegada des del Parlament Europeu. 

En una entrevista al Més324, el president ha celebrat la futura votació del suplicatori al ple perquè així "s'hi parlarà per primer cop de Catalunya". "Ves que això no acabi com avui, que s'ha reprovat Hongria i Polònia per vulnerar l'Estat de Dret", ha augurat Puigdemont. També ha avançat que el procés per resoldre el suplicatori no serà breu, però ha assegurat tenir "molt clar què hem de fer i quin és el terreny de joc".

L'eurodiputat de JxCat ha defensat que "hi ha una altíssim interès en la qüestió catalana" a Europa, que "segueix amb inquietud la incapacitat de l'Estat espanyol de trobar sortides". "Europa és un actor en aquest conflicte i ha de saber quin rol jugar", ha afegit Puigdemont, "encara que a la UE no li agradi la independència de Catalunya".

D'altra banda, el president ha apuntat que preveu assistir durant la segona quinzena de febrer a un acte a Perpinyà, el punt més proper a Catalunya que haurà visitat des que va marxar a l'exili.