Carles Puigdemont s'ha pronunciat sobre l'amnistia, que aquest dijous ha rebut llum verda a la Comissió de Justícia. "Toca negociar peça a peça, dels pressupostos a l'autodeterminació", ha assegurat aquest dijous en una piulada, per recordar que l'objectiu de la llei és poder negociar amb el govern espanyol en igualtat de condicions. Així, ha considerat que "avui s'ha fet un pas molt important per acabar amb la repressió contra el procés d'independència". "Un procés legítim, democràtic, no-violent, que l'estat espanyol combat d'una manera inacceptable i incompatible amb l'estat de dret", ha afegit.

El president a l'exili i eurodiputat de Junts ha recordat que "tenim tot el dret a continuar el procés d'independència, a fer política i a exercir els nostres drets sense ser violentats per les estructures de l'Estat". "La repressió va ser una mala decisió, i avui s'ha començat a revertir d'una forma que els indults no podien garantir de cap manera", ha dit. És d'aquesta manera que ha recordat que l'amnistia "era una de les condicions per poder tenir una relació amb els partits del govern espanyol sense la interferència de la judicatura patriòtica, i poder treballar i avançar en el marc que vam acordar per la investidura".

"El que pertoca és negociar peça a peça, no donar res per aprovat i abordar totes les qüestions, des dels pressupostos al reconeixement nacional i l'exercici del dret a l'autodeterminació", ha advertit Puigdemont, que ha agraït "els esforços de l'equip negociador de Junts i la disposició del PSOE a efectuar les millores necessàries a la llei per tal de resoldre els dubtes i temors que ens van portar a votar que no a la proposta inicial".

En una línia similar s'ha expressat el secretari general de Junts, Jordi Turull, que ha avisat que la llei d'amnistia no assegura els pressupostos de l'Estat. "Marcador a zero", ha expressat Turull, que ha apuntat que s'ha reforçat la norma de manera que els jutges que no la compleixin estaran prevaricant. La portaveu de la formació independentista al Congrés dels Diputats, Míriam Nogueras, s'ha expressat en els mateixos termes i ha insistit que si l'amnistia no s'aplica serà perquè els jutges s'atreveixen a "prevaricar".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!