La portaveu de Junts al Congrés, Míriam Nogueras, s'ha mostrat satisfeta amb la llei d'amnistia aprovada aquest dimarts per PSOE, ERC i Junts per Catalunya. Nogueras ha defensat que respecte al text del 30 de gener —que va comptar amb el 'no' de Junts— s'han millorat molts aspectes, ja que, l'anterior no cobria a tothom. En aquest sentit, la portaveu juntaire ha assegurat que la principal diferència és que la del mes de gener depenia de jutjats i dels mateixos forats del text, mentre que ara només depèn "exclusivament del criteri del jutge, de si està disposat a prevaricar o no". En una entrevista aquest dijous a TV3, Nogueras ha afirmat que s'han resolt "els forats" que tenia la norma i ara s'ha internacionalitzat "terrorisme, traïció i malversació queden acotats al dret internacional i queda exclòs el Codi Penal espanyol", ha detallat. 

🔍 Els canvis a la llei d’amnistia, al detall: el terrorisme segons la UE i la traïció segons l’ONU

Canvis a la llei d'amnistia

Míriam Nogueras ha defensat que una de les millores de la llei actual respecte a la de gener és el terme terrorisme. La portaveu de Junts ha reflexionat que tots sabem a què ens referim quan parlem de terrorisme i "malauradament la imaginació i la fabulació de la cúpula judicial espanyola ens vol fer creure que el dret a manifestació també pot ser terrorisme". Segons ha explicat la diputada amb la nova llei la "imaginació judicial" queda absolutament exclosa i, per tant, només es regiran pel dret internacional. En aquest sentit, ha recordat que fins ara molts independentistes i gent que defensa la independència de Catalunya "estàvem acusats de terrorisme només per haver-nos manifestat", i que ara acollint-se al dret internacional queda molt clar el que es considera terrorisme. Nogueras també ha parlat dels casos de malversació, que només quedarà inclosa en el cas que hi hagi un benefici personal econòmic. Amb tot, Nogueras ha celebrat que els canvis que s'han fet "són importantíssims" i s'ha elevat la qualitat de la llei internacionalitzant-la. 

La diputada juntaire ha assenyalat que les negociacions amb PSOE i ERC han estat permanents des de les eleccions del 23-J i ha reconegut que "hem estat molt sols en votar que no, però estàvem segurs que la llei es podia millorar". En declaracions a la porta del Congrés ha agraït als companys de partit la seva persistència "perquè no és fàcil mantenir la posició, però ho hem fet per responsabilitat", i ha defensat que haver mantingut la seva postura ha permès que aquest dijous es voti una llei integral, "no podíem votar una altra llei que no fos aquesta. Aquesta llei d'amnistia s'ha d'aplicar". 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!