El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha manifestat en un acte del PDECat aquest dissabte: “El setembre del 2017 celebrarem indefectiblement el referèndum”, i ha assegurat que després de la consulta "hi haurà noves eleccions".

Puigdemont ha assegurat que Catalunya necessita organitzacions fortes “després del referèndum” i ha posat com a exemple la consolidació del PDECat com a agent polític, reivindicant el paper en la centralitat política, en declaracions en un acte multitudinari per presentar el logotip del PDECat.

El president de la Generalitat s’ha mostrat molt crític amb l’actuació del Govern espanyol: “La democràcia es reforça quan surts en defensa de les idees oposades a les teves perquè no passi a Catalunya el que tristament passa a l’Estat espanyol i és que les discrepàncies dels no amics del règim corren el risc de no votar o reunir-se, i potser davant d’un jutjat”, ha dit Puigdemont.

Instants abans de la ponència de Puigdemont, s’han pogut sentir crits en favor de la independència i el president de la Generalitat ha assegurat que Catalunya “és la gent” i que sense ella no seria possible el procés, alhora que ha dit que el PDECat es compromet a contribuir-hi “amb humilitat però amb ambició”.

Puigdemont ha criticat els escèptics amb la nova formació: "Avui som més forts, i hem demostrat davant del pessimisme i els profetes que deien: «No us ens sortireu». Avui els hem donat un altre motiu per equivocar-se".

Al mateix temps i sobre el futur del partit, Puigdemont ha parlat irònicament sobre els que “són del PDECat i encara no ho saben”: “Jo els preguntaria: prefereixes construir o destruir?, prefereixes país o partit?, sí és així és que potser ets del PDECat i encara no ho saps”.