El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i la consellera d'Agricultura, Meritxell Serret, han visitat aquest matí les instal·lacions d'Aigües del Segarra Garrigues (ASG). En una visita a les oficines i també a les obres, Puigdemont ha volgut assegurar que des del Govern es donarà el màxim suport al regadiu. Per al president, el Segarra Garrigues és una infraestructura "de país i gairebé europea". Per això, ha assegurat que el seu funcionament ha de marcar "un abans i un després". 

En aquest sentit, el president ha volgut explicar que l'objectiu és dinamitzar l'activitat econòmica de la zona i diversificar-ne les produccions. També la consellera Serret ha volgut deixar clar en aquesta visita, el "suport ferm i constant del Govern cap al Segarra Garrigues". La visita ha servit perquè tant la consellera com el president poguessin veure els sistemes de regadiu que s'estan desenvolupant al territori.

El Sistema Segarra-Garrigues és un projectes hidràulic que pretén convertir una gran part dels actuals cultius de secà de la demarcació de Lleida en cultius de regadiu. La seva construcció permet regar 70.000 noves hectàrees de les comarques de l'Urgell, el Pla d'Urgell, la Segarra, la Noguera, les Garrigues i el Segrià.

Totes aquestes terres tenen una llarga tradició agrícola, i en gran part de secà. Per això, el canal Segarra-Garrigues ha de permetre la introducció de nous cultius més rendibles, motivats per la introducció del reg, que al seu temps, ha de propiciar la instal·lació de noves empreses i la creació de nombrosos llocs de treball que s'han de traduir en un major benefici econòmic.