El president Carles Puigdemont i el conseller Josep Rull han desmuntat políticament la moció del PSC que emplaçava el president Quim Torra a convocar eleccions o fer una qüestió de confiança, i han indicat que si se'ls hagués permès votar haurien votat en contra de la iniciativa. És evident que la moció es va aprovar perquè el jutge Pablo Llarena va suspendre els diputats presos i exiliats, amb la qual cosa políticament queda qüestionada si es pren com a referència la voluntat que els ciutadans van expressar a les urnes.

Tant Puigdemont com Rull han fet evident el taló d'Aquil·les de la moció, donant suport a Torra. "El meu vot com a diputat al Parlament de Catalunya ahir hagués estat pel president Quim Torra. Tot el meu suport. La votació legítima hagués estat 66 a 61. Quan es vulneren els drets dels diputats, s’acaba transgredint la democràcia", ha indicat el president a l'exili.

"El meu vot i el meu suport com a diputat al Parlament de Catalunya ahir hagués estat pel president Quim Torra. La votació legítima hagués estat 66 a 61. La nostra presó preventiva, denunciada arreu d’Europa per abusiva, els permet guanyar al Parlament allò que són incapaços de guanyar a les urnes. No tenen cap autoritat moral ni política", ha indicat Rull.