El conseller de l'Interior, Miquel Buch, i el seu número dos, el secretari general Brauli Duart, s'han reunit aquest dilluns amb el president a l'exili, Carles Puigdemont, a Waterloo a quatre dies de la celebració del Consell de Ministres a Barcelona.

Segons ha avançat La Vanguardia i ha confirmat El Nacional, la trobada que ha tingut lloc avui estava prevista des de fa unes setmanes. Fonts properes a la trobada, la desvinculen de la polèmica per les protestes convocades per aquest divendres en contra de la presència del govern espanyol a Catalunya.

De fet, els dos alts càrrecs d'Interior havien d'haver viatjat a Brussel·les el passat dia 8 de desembre per ser a l'acte de presentació del Consell de la República. Finalment, però, es va decidir que es quedessin a Barcelona durant el pont de la Puríssima, en què van tenir lloc diversos actes de protesta per part dels CDR.

La reunió arriba després de la polèmica que ha tingut els Mossos al centre de la diana per les càrregues contra independentistes el Dia de la Constitució i per suposada passivitat durant les accions dels CDR a les autopistes el pont. Una polèmica que ha fet que el govern espanyol qüestionés la capacitat del cos per mantenir la seguretat el divendres.

En aquest sentit, cal recordar que, arran d'aquesta polèmica, ha transcendit la decisió del govern encapçalat per Pedro Sánchez d'enviar efectius de la policia espanyola i de la Guàrdia Civil per reforçar el dispositiu de seguretat del 21-D.

En tot cas, el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha mostrat aquest dilluns la "confiança plena" en els Mossos d'Esquadra i el Departament d'Interior per garantir la seguretat divendres durant el Consell de Ministres.