Trobada esperada en terres suïsses. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, es reunirà aquest dilluns amb l'exdiputada de la CUP Anna Gabriel a Ginebra (Suïssa). El cap de l'executiu català tindrà una trobada amb Gabriel, amb qui assegura que tractarà la situació del cas català.

Segons ha explicat el mateix president en una entrevista a Le Temps, la intenció de la reunió és, a banda de parlar de les negociacions per a conformar un govern, també vol saber quina és la "disposició" de Gabriel per a mantenir-se en "la defensa del dret i la legitimitat de les nostres decisions".

Després que Puigdemont anunciés que viatjaria fins a Suïssa per a participar en un acte al Festival de Cinema i Fòrum Internacional dels Drets Humans, tot feia preveure que el president es trobaria amb la cupaire, que va decidir traslladar-se a Ginebra el 21 de febrer com a part de l'estratègia d'internacionalització del procés independentista.

De què parlaran Puigdemont i Gabriel?

El president, que allargarà la seva estada a Suïssa fins el dimecres, vol aprofitar per parlar amb la cupaire en dos eixos: d'una banda, vol veure quina és la situació de Gabriel i analitzar quines seran les properes passes d'ambdós polítics a l'exili; d'altra banda, vol avançar en les converses amb la CUP per facilitar la investidura d'un nou president, un assumpte que el president veu prioritari.

Aprofitant que ambdós es troben a l'exili, Puigdemont vol tractar "el profund significat de la nostra situació i la nostra voluntat de continuar defensant el dret i la legitimitat de les nostres decisions". A banda de les seves circumstàncies —complicades per l'amenaça de la justícia espanyola d'activar l'euroordre de detenció—, el president no s'oblida de la investidura d'un nou cap de l'executiu, que des del seu punt de vista córrer pressa.

Viatge de la CUP

La trobada amb l'exdiputada de la CUP coincidirà amb la visita d'una delegació cupaire als actes de Puigdemont a Suïssa. Els cupaires han anunciat aquest viatge perquè consideren que participar en aquest tipus d'actes a Ginebra contribueix a l'estratègia de la CUP d'internacionalització del procés, de la qual l'exdiputada fugida a Suïssa, Anna Gabriel, n'és la principal cara visible. 

Al president Puigdemont, doncs, se li acumula la feina i, de fet, ja va començar la seva activitat institucional només arribar ahir a Ginebra. El polític a l'exili va arribar ahir a primera hora de la tarda a la ciutat suïssa on ja es va reunir al vespre amb sis regidors de la ciutat suïssa que representen tres formacions d'esquerra.