El president Carles Puigdemont va posar en marxa ahir la seva activitat institucional només posar un peu a Ginebra (Suïssa), on passarà quatre dies participant en diversos actes sobre la regressió dels Drets Humans a Espanya. El president va arribar ahir a primera hora de la tarda a la ciutat suïssa on ja es va reunir al vespre amb un grup de regidors

Puigdemont s'ha reunit amb sis electes locals de Ginebra des diferents formacions d'esquerres: Amanda Gavilanes i Pascal Holenweg, del Partit Socialista; Maria Pérez i Tobias Schnebli, de Junts a l'Esquerra, una coalició esquerrosa de la mateixa Ginebra; i Alfonso Gomez, del partit Els Verds.

Una de les regidores, Amanda Gavilanes, ha qualificat la trobada com "un gran moment" que ha pogut compartir amb el que considera "l'autor de la qüestió del dret a l'autodeterminació", segons ha explicat la mateixa regidora.

Solidaritat suïssa

No és la primera ocasió que els polítics suïssos se solidaritzen amb els polítics catalans exiliats. Sense anar més lluny, un grup de polítics del Partit Socialista de Suïssa va donar suport a l'exdiputada de la CUP al Parlament, Anna Gabriel, just després que decidís traslladar-se a Suïssa.

És més, el president Puigdemont ha estat molt ben rebut al país. Bona prova és el fet que el cap de l'executiu passarà quatre dies participant en diversos actes sobre la dificil situació dels Drets Humans a Espanya. El primer d'ells tindrà lloc avui al Festival del Cinema, on es projectarà un documental francès sobre el referèndum català de l'1-O, i que es titula Catalunya: Espanya, a un pas de la crisi nerviosa.