Una delegació de la CUP viatjarà a Ginebra per coincidir amb el president, Carles Puigdemont. Una representació dels cupaires serà present als actes en què participarà el president, en què s'abordarà la situació política catalana i dels drets humans a l'estat espanyol. Tot plegat coincidirà amb la trobada de Puigdemont amb l'exdiputada cupaire a la ciutat suïssa.

El grup de representants de la CUP assistirà al Festival de Cinema i Fòrum Internacional dels Drets Humans i a la seu de les Nacions Unides, esdeveniments en què es tractarà de la situació del cas català i la repressió del govern espanyol de la causa independentista.

Des de la CUP, consideren que participar en aquest tipus d'actes a Ginebra contribueix a l'estratègia d'internacionalització del procés recolzada pels anticapitalistes i de la qual l'exdiputada fugida a Suïssa, Anna Gabriel, n'és la principal cara visible.

Els cupaires consideren que d'aquesta manera podran contribuir a visualitzar i revertir la vulneració dels drets civils i polítics a Catalunya, situació que volen denunciar a Suïssa com un "retrocés democràtic" que ha suposat presó i exili.