El president a l'exili, Carles Puigdemont, ha presentat aquest mateix dimecres les al·legacions en contra de la impugnació de la seva candidatura per a les eleccions del 12-M que aquest matí ha dirigit Ciutadans a la Junta Electoral de Barcelona. En les seves al·legacions, a les quals ha tingut accés ElNacional.cat, Puigdemont assegura que figura al cens electoral i que gaudeix de la condició d'elector i d'elegible, a més de recordar que ja ha estat candidat a les eleccions al Parlament de Catalunya del 21 de desembre del 2017 i del 14 de febrer del 2021. No només això, en el seu escrit d'al·legacions argumenta que fins i tot va ser designat vocal d'una mesa electoral en les darreres eleccions.

En la impugnació presentada aquest matí, el partit de Carlos Carrizosa argumenta que Puigdemont no resideix a Girona sinó a Waterloo, com ell mateix ha reconegut en un document judicial datat l'octubre de l'any passat, i que per tant s'hauria d'haver inscrit al cens electoral del CERA, atès que la inscripció censal és imprescindible per ser elector i elegible.

Per contra, el candidat de Junts insisteix a l'escrit d'al·legacions que ha presentat davant del jutjat del contenció administratiu que no incorre cap causa d'inelegibilitat damunt d'ell, atès que gaudeix de la condició de català, tal i com s'assenyala a l'Estatut, així com de la condició d'elector, atès que està inscrit al cens vigent, i d'elegible, tal i com demostra el fet que ha concorregut els darrers anys a diferents conteses electorals.

Vocal d'una mesa

Per il·lustrar el fet que gaudeix de la condició d'elector, assenyala a més, que va ser convocat com a vocal d'una mesa electoral en les passades eleccions municipals, i subratlla que "qui pot ser subjecte a obligacions d'acord amb la normativa electoral també ha de ser subjecte de drets conforme a la mateixa norma".

Per tot plegat, adverteix que impedir-li participar als comicis del 12 de maig vulneraria els seus drets fonamentals, que contempla l'Estatut de Catalunya i la Constitució. A més, recorda que el Tribunal Suprem va confirmar la seva elegibilitat en una interlocutòria del 5 de maig del 2019, arran d'un recurs contra la seva candidatura al Parlament Europeu. I adverteix davant del fet que Cs recorri contra la seva candidatura ara quan no ho van fer ni el desembre del 2017 ni el febrer del 2021, en què va ser proclamat candidat per la Junta Electoral Provincial. "Ningú pot anar contra els seus propis actes i en el present cas és palmari que Ciutadans-Partit de la Ciutadania està actuant en contra de la seva prèvia passivitat", argumenta l'escrit.

Cs argumenta el seu recurs a partir de la sentència del TC 76/2021 en què es va avalar excloure Toni Canó i l'exalcalde de Toledo Agustín Conde com a candidats del PP a la llista d’Isabel Díaz Ayuso, amb l’argument que eren inelegibles perquè no figuraven al cens de Madrid quan es van tancar les candidatures. La defensa de Puigdemont subratlla que aquest no és el cas del cap de llista de Junts.

En les seves al·legacions, a més, Puigdemont lamenta que no ha estat notificat de l'escrit d'impugnació de Cs, la qual cosa el situa en una posició d'indefensió.