El candidat de Ciutadans (C's) a la presidència de la Generalitat, Carlos Carrizosa, ha presentat aquest dimecres un recurs davant la Junta Electoral per impugnar la candidatura del president Carles Puigdemont, que encapçala la llista de Junts per a les eleccions al Parlament del 12 de maig. Així ho ha anunciat el mateix Carrizosa aquest dimecres a les portes del Palau de Justícia a Barcelona. El líder de la pràcticament extinta formació dretana ha argumentat que per presentar-se a unes eleccions "cal estar empadronat a Catalunya, i Puigdemont fa set anys que està residint a Bèlgica, per tant, la seva inscripció censal no respon a la realitat". La Junta Electoral haurà de valorar el recurs i emetre una resolució entre demà, dijous, i dissabte.

"El nostre recurs està molt ben fonamentat i podríem aconseguir que el senyor Puigdemont no sigui candidat en aquestes eleccions", ha afirmat Carrizosa en declaracions als mitjans, acompanyat d'alguns membres de les llistes del seu partit als comicis catalans, com la número dos per Barcelona, Marina Bravo, o el cap de llista per Tarragona, Matías Alonso. El candidat de C's ha assegurat que Puigdemont hauria d'haver-se inscrit en el Cens de Residents Absents a l'Estranger (CERA) per a poder ser-hi al cens electoral, ja que l'expresident va fixar el seu domicili a Bèlgica en presentar una demanda contra el periodista Albert Soler, ha argumentat.

Com que Puigdemont no ho ha fet, el dirigent de C's ha remarcat que l'expresident de la Generalitat i candidat de Junts+ Puigdemont per Catalunya "no té en absolut compliment el requisit per concórrer a aquestes eleccions". Des de C's, calculen que en dos dies tindran la resolució del jutjat sobre aquest recurs. "Si tots els candidats en aquestes eleccions hem de complir uns determinats requisits legals i els complim, el senyor Puigdemont no pot estar una vegada més per sobre de les lleis", ha afegit Carrizosa.

 

Anunciat el març

El passat divendres 15 de març, el llavors secretari general de Ciutadans, Adrián Vázquez, que ja ha baixat del carro, ja va anunciar la intenció d'impugnar la candidatura de Puigdemont, en considerar-la "fraudulenta". "És evident que va fugir fa set anys a Bèlgica i sense posar un peu a Catalunya", va argumentar Vázquez, per assegurar que per això Puigdemont "ja no té la condició política de català", cosa que l'"inhabilita" per ser "elector i elegible". "Combatrem aquesta absurditat, que un pròfug de la justícia es pugui presentar sense més ni més a unes eleccions. Si vol ser candidat, ja sap el camí i passa per un jutjat", va afegir el dirigent dretà.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!