El pas de Carles Puigdemont per Sardenya no va passar, ni de bon tros, desapercebut. La bona entesa entre els sards i el president a l'exili ha quedat més que demostrada en les darreres setmanes, però ara anirà més enllà. I és que el també eurodiputat representarà aquest territori davant la Unió Europea.

Sardenya comparteix circumscripció amb Sicília, una regió molt més poblada, per la qual cosa cap sard té la possibilitat d'arribar a l'Europarlament.  

Sardenya, a Brussel·les

Per aquest motiu, Puigdemont - qui, segons ha indicat el cap de l'oficina del president, Josep Lluís Alay, ja és referent de l’Alguer i Sardenya a les institucions europees - serà l'encarregat de portar, a petició dels algueresos, una demanda ecologista a Brussel·les

 

TUIT Josep Lluis Puigdemont representa cerdeñaTwitter: Josep Lluís Alay

 

La Punta del Lliri 

Concretament parlarà de la Punta del Lliri (Punta Giglio en italià), un promontori calcari situat dins del terme municipal de l'Alguer que està amenaçat per un projecte de reurbanització d'una l'antiga caserna militar que ha causat molta controvèrsia.

 

Noticia Punta di Giglio Puigdemont UE

Punta Giglio, petició catalana. El Comitè: Hem demanat a Puigdemont que s'ocupi de l'Alguer. 

 

Des del comitè de ciutadans de Punta Giglio Allibera, han demanat a Puigdemont que presenti la seva denúncia davant la UE i s'ocupi de la representació del cas. 

La detenció de Puigdemont

Carles Puigdemont va ser detingut per la policia italiana a l'Alguer després que la policia espanyola donés llum verda al procediment seguint les euroordres d’emeses pel jutge Llarena. Tanmateix, la justícia d'Itàlia no va trigar a donar la raó a Puigdemont.

Des del primer moment, gran part de la població sarda ja es va posicionar al costat del president. És el cas del partit independentista iRS els quals, en un comunicat, van declarar que "les qüestions polítiques es resolen en l'àmbit polític, no en els tribunals, i menys encara amb la policia". 

Al cap de pocs dies, la Cort d'Apel·lació de Sàsser va decidir suspendre sine die el procediment que tenia obert sobre l'extradició del president a l'exili

Els procediments pendents de resolució a què fa referència la Cort d'Apel·lació són, d'una banda, les qüestions prejudicials que va presentar el jutge Llarena davant del Tribunal de Justícia de la UE arran de la decisió de la justícia belga de no extradir el conseller Lluís Puig. Segons el tribunal de Luxemburg, aquelles prejudicials han deixat en suspens les euroordres fins que la justícia es pronunciï. Segons el jutge instructor, només ha quedat en suspens a Bèlgica, però no a la resta de països.

El segon tema pendent de resolució es refereix a les mesures cautelars que divendres passat va presentar la defensa de Puigdemont davant del Tribunal General de la UE, reclamant que se li torni la immunitat atès que existeix un risc que sigui detingut.

 

Imatge principal: L'eurodiputat de Junts, Carles Puigdemont, a l'Eurocambra / ACN