El president a l'exili, Carles Puigdemont, ha replicat el diputat del partit ultra Vox Alberto Terradas, després que aquest ha afirmat que desitgen que vagi a Espanya per poder detenir-lo. Puigdemont ha afegit per què des de l'unionisme cap polític ha censurat aquest posicionament de Vox. Al seu entendre comparteixen la ràbia contra l'exili català. "L’odi fet política. Però contra aquest odi no veureu mai cap unionista treballant per erradicar-lo i denunciar-lo. Perquè pensen el mateix", ha indicat el president.

El diputat de Vox ha assistit aquest dijous al Parlament amb ganes de provocar el personal. A la comissió d'Acció Exterior ha dit sense vergonya que Puigdemont ha comès "crims". Ha estat en el marc de la votació d'una sol·licitud de compareixença registrada per Junts per Catalunya que proposava la compareixença de Puigdemont en aquesta comissió per informar sobre les conclusions de la Conferència sobre el Futur d'Europa. Aquesta sol·licitud s'ha aprovat amb els vots a favor d'ERC, Junts, la CUP i Vox. Per què Vox hi ha votat a favor? Segons Terradas, per les ganes que tenen que Puigdemont torni.

"Mai havia votat amb tant d'entusiasme una proposta de Junts per Catalunya. Per comparèixer, agrairíem que comparegui en persona. El diputat de Junts diu que Puigdemont no pot circular lliurement per Espanya, tot el contrari! Si estem desitjant que vingui el senyor Puigdemont cap aquí. Que comparegui en aquesta comissió i després davant d'un jutge pels greus crims que ha comès. Votarem a favor perquè torni i el puguem ficar a la presó, que és on ha d'estar", ha dit el diputat en la seva intervenció amb un to vacil·lant. Tan bon punt ha acabat, el president de la comissió, Francesc de Dalmases (Junts), ha donat l'oportunitat al diputat de Vox de retirar les acusacions contra Puigdemont atribuint-li "crims", però Terradas ha optat per mantenir-les.

Després de la intervenció de Terradas, ha pres la paraula el diputat de Ciutadans Matías Alonso, que ha volgut allargar la burla i ha anunciat que el seu grup s'abstenia "per la sospita que la compareixença sigui telemàtica". En aquest punt Francesc de Dalmases ha recordat que en les comissions és més que habitual oferir tant l'opció telemàtica com la presencial per qualsevol compareixença, i ha ironitzat: "La comissió té per costum oferir les vies que el segle XXI ofereix".