El president Carles Puigdemont publica avui un article al diari italià L’Unità titulat “Catalunya plora amb vosaltres”, en el qual recorda les 13 joves estudiants d’Erasmus que van morir diumenge a l’accident de Freginals, set de les quals eren italianes.

L’article, que apareix amb una crida a la portada del diari, es publica després que el president va rebre dilluns el primer ministre italià, Matteo Renzi, i el va acompanyar en la seva visita a les famílies de les víctimes i en el recorregut pels hospitals on hi havia ingressats ferits d'aquesta nacionalitat. 

“El seu gest honora tot un país i representa la manera més humana de com la política pot expressar el sentiment d’una nació sencera en dol”, explica Puigdemont referint-se a Renzi.

El president, que parla italià, va establir una bona sintonia amb Renzi durant la visita, mentre que des de la Moncloa es va intentar aixecar la delegació del Govern català que acompanyava el primer ministre.

El president recorda en l'article que a l’accident van morir tretze joves estudiants de diferents països que havien arribat a Barcelona per seguir els estudis universitaris “apassionades i plenes d’esperança en un futur que començava a obrir-se davant d’elles”.

L’Unità havia estat històricament un diari vinculat al Partit Comunista Italià i actualment ho està al Partit Democràtic, la formació que lidera Renzi.