El president Carles Puigdemont afirma en el programa 30 minuts que aplicarà "el que diu la llei" després de la votació de l'1-O, en al·lusió a la llei catalana del referèndum, que preveu la declaració d'independència 48 hores després de la proclamació oficial dels resultats del referèndum. "La declaració d'independència, -nosaltres no anomenem declaració 'unilateral' d'independència-, està prevista en la llei del referèndum com a aplicació dels resultats. Aplicarem el que diu la llei", ha indicat Puigdemont al programa.

"Són milions de persones que han votat, que volen decidir. Hem de parlar d'això". És el que ha exposat el president de la Generalitat, i també s'ha preguntat per què el Govern espanyol voldria parlar d'una reforma del model de finançament ara, quan la gent ha sortit al carrer i ha "plantat cara a la violència judicial" per defensar el resultat del referèndum.

El cap de l'executiu català també ha revelat que no té contacte amb el Govern espanyol i assegura que la clau de volta de la situació actual és l'autodeterminació. Per la seva banda, el delegat del Govern espanyol, Enric Millo, es pregunta per què el referèndum ha de ser la solució i aposta per buscar un consens en què cedeixin les dues parts.

"Un referèndum al final és la síndrome del 50 més 1. Hi ha vencedors i vençuts. Guanyadors i perdedors", assegura el delegat, que considera que no es podrà arreglar res perquè "el conflicte seguirà allà".