L’exalcalde de Girona Albert Ballesta tornarà a recuperar el càrrec de director dels Serveis Territorials d'Interior a les comarques gironines, segons ha pogut saber El Nacional. Ballesta va abandonar aquesta responsabilitat el passat mes de gener per encapçalar l'alcaldia, que va assumir durant un mes i mig fins que el passat 8 de març va anunciar que plegava.

El conseller d’Interior, Jordi Jané, li va proposar abans de Setmana Santa a través d’una trucada telefònica que tornés a encapçalar la direcció dels Serveis Territorials gironins un cop passat aquest parèntesi festiu, segons ha confirmat el mateix Ballesta a El Nacional.

Ballesta és una persona de màxima confiança del president Carles Puigdemont, raó per la qual el va designar per substituir-lo com a alcalde de Girona quan ell va ser investit president de la Generalitat el passat 11 de gener.

Aquesta decisió ja va obrir una primera polèmica, atès que havia ocupat el número 19 a la candidatura municipal i per poder assumir l'alcaldia va ser necessari que renunciessin a l’acta de regidor els vuit noms que el precedien a la llista.

No va ser aquest l'únic obstacle que va haver de superar en el seu periple per la política municipal gironina. També hi va haver problemes en la presa de possessió i la fórmula que va escollir per assumir el càrrec, la qual cosa el va obligar a haver de repetir l'acte.

Però, l’últim i definitiu revés, del qual no es va poder refer, va ser la incapacitat d’aprovar el cartipàs municipal i el sou d'alcalde, tot i haver tancat un acord amb PP i Ciutadans.

El dia 8 d’aquest mes l’alcalde de Girona anunciava la seva decisió de renunciar a l’alcaldia que ha quedat en mans de Marta Madrenas després que CDC i PSC tanquessin un acord de govern al consistori.

Amb la decisió de tornar a colocar Ballesta en el càrrec que va abandonar per emprendre aquest breu recorregut per la política de la ciutat, Puigdemont intenta resituar les peces tal i com eren abans dels moviments provocats pel seu nomenament.

Actualment ocupa la direcció dels Serveis Territorials d'Interior a les comarques gironines Assumpció Gil i Yubero, que prèviament havia ocupat la subdirecció general de Polítiques Actives d'Ocupació.