El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha volgut recordar l'expresident d'ERC Jordi Carbonell, mort als 92 anys. Qualificant-lo a Twitter com "un home de país, ferm, insubornable, digne, mestre". "Seguirem el seu somni", ha escrit el cap de l'executiu català.

 

D’aquesta manera Puigdemont s’ha sumat als nombrosos missatges de condol, que han iniciat destacats líders d’ERC. "Bon viatge als guerrers que al seu poble són fidels. També per tu, ho farem!", ha piulat al seu torn el vicepresident del Govern i líder d'ERC, Oriol Junqueras. També han traslladat el seu condol dirigents dels republicans com Anna Simó, Gabriel Rufián i Joan Tardà –"Que la prudència no ens faci traïdors"–, així com el cap de files del PDC al Congrés, Francesc Homs: "Ens deixa un gran llegat de compromís i patriotisme". La coordinadora nacional d'ICV, Marta Ribas, ha traslladat el seu suport i solidaritat a Esquerra.

Per la seva banda, l'expresident dels republicans i exvicepresident, Josep Lluís Carod-Rovira, n'ha recordat una anècdota: "'Aquesta vegada sí que ho aconseguirem!', ens vas dir a l'hospital amb l'entusiasme de sempre. Gràcies, amic i referent!". Carbonell va ser president d'ERC quan Carod-Rovira va ser secretari general del partit entre 1996 i 2004.