El president a l’exili, Carles Puigdemont, ha fet una crida a “no caure en provocacions” davant els últims esdeveniments a Catalunya arran de la sentència, recordant que a l'Estat  “són febles en democràcia i drets humans, i són forts en violència”.

En un fil de twitter, Puigdemont ha recordat que avui fa dos anys de l’empresonament dels Jordis, indicant que “els van detenir arbitràriament” i que, a més, “els han condemnat per haver estat líders de mobilitzacions pacífiques”.

En un segon tuit, el president a l’exili s’ha mostrat segur que si fa dos anys s’hagués “encoratjat la violència”, avui estarien condemnats igual però “ningú a l’Europa real es molestaria a defensar-nos”, però com que no va haver-hi violència “ho està fent molta gent”. “Enteneu per què és molt important no caure en les provocacions?”, ha afegit.

“Mobilitzem-nos i desbordem-los en allò en què són febles, no en allò en què són forts”, ha afegit Puigdemont en un tercer tuit, per recordar que “són febles en democràcia i drets humans, i són forts en violència”. “Per això les marxes d'avui són una proposta enginyosa que els desborda” ha insistit Puigdemont, que ha mostrat igualment el seu suport al Tsnami Democràtic.

El president dona així suport a les Marxes per la Llibertat que avui s’han iniciat en cinc punts de Catalunya.