Tant el president, Carles Puigdemont, com membres de la cúpula de l'antiga CDC, entre els quals l'exconseller Francesc Homs, i diferents alcaldes estan mostrant en les darreres hores el seu suport al conseller Santi Vila en la cursa per encapçalar el consell nacional del Partit Demòcrata. 

Vila manté aquesta setmana un contundent duel amb l'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, que també ha presentat la seva candidatura per presidir el consell.

Conesa, alineada amb el sector socialdemòcrata del partit i pròxima al conseller Josep Rull, va fer costat en el plenari del congrés fundacional del PDC a les crítiques de les bases per l'intent de dirigisme de l'aparell de l'antiga CDC en els debats congressuals, arran el debat sobre el nom del nou partit.

Puigdemont ha fet evident els darrers dies el seu aval a la candidatura de Vila amb gestos com aparèixer plegats al pati de tarongers per acudir a la reunió del Govern o fent un cafè en acabar la reunió, en una imatge que va ser captada per l'ACN.

Però el president també ha mostrat el seu suport repiulant l'acte electoral de Vila a Girona, cosa que no ha fet amb els rivals directes, Conesa i l'alcalde de Bigues i Riells, Joan Vila Massagué.

El diputat de CDC al Congrés i exconseller de Presidència Francesc Homs ha estat més directe i ha anunciat el seu vot a Vila a través d'un tuit.

Igualment el qui va ser portaveu de CDC Jordi Cuminal ha mostrat el seu suport a la candidatura a través de les xarxes. I ho ha fet replicant unes declaracions de Conesa en què reclama buscar allò que diferencia el PDC d'Esquerra.

Entre els alcaldes que donen suport a Vila, ha aparegut també qui ho ha fet públicament com el responsable de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, Albert Batalla.