Protocol·lària i formal per felicitar-lo per la investidura. Així ha estat la trucada que ha fet aquesta tarda el president, Carles Puigdemont, al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, després que aquest cap de setmana el líder del PP ha superat la votació al congrés i s'ha formalitzat la presa de possessió del seu càrrec, segons fonts del Govern català.

Els dos polítics han mantingut una conversa breu on no hi ha hagut cap concreció sobre la reunió que han de mantenir. Això s'haurà de fixar en els propers dies, un cop el consell de ministres estigui ja constituït.

Aquest migdia, en la roda de premsa posterior a la reunió del Govern, la conseller de Presidència, Neus Munté, havia recordat que el president traslladarà al cap de l'executiu espanyol el mandat del Parlament de celebrar un referèndum a poder ser acordat amb l'Estat. "Aquest proposta no caduca", ha subratllat Munté.

Així mateix, la consellera ha recordat que Puigdemont ja va fer arribar a Rajoy en la reunió que van mantenir al palau de la Moncloa el passat mes d'abril un llistat de 46 punts, que s'han anat actualitzant, i que es refereixen a incompliments de l'Estat, sentències judicials o acords pendents.