El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha fet arribar al president del Govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, la seva intervenció de dilluns a Madrid, segons ha pogut saber El Nacional.

El director de l’Oficina del President, Josep Rius, ha enviat al cap de Gabinet de Rajoy, Jorge Moragas, tant la conferència que va pronunciar Puigdemont en el marc de l’esmorzar informatiu d’Europa Press com la transcripció del col·loqui que es va produir tot seguit amb els assistents.

Durant l'acte a l'hotel Villa Magna, el president va explicar la proposta de referèndum vinculant que impulsa el Govern, tal i com ha quedat fixada en la qüestió de confiança i el debat de política general de la passada setmana. Així mateix, va reiterar la disposició a parlar amb l’executiu espanyol per pactar els termes de la convocatòria i la disposició del Govern a incorporar-hi la proposta de l’Estat.

Tot i l’expectació que va aixecar la conferència, que va comptar amb la presència de deu ambaixadors, no hi va assistir cap representant destacat del Govern espanyol. Ni ministres ni secretaris d'Estat ni cap membre representatiu de l'executiu de Rajoy.