El president a l'exili Carles Puigdemont ha instat al govern Pedro Sánchez a ser valent i a arribar a acords. Li ha recordat què garanteix una democràcia plena.

Puigdemont considera que una democràcia plena "respecta els tractats i pactes internacionals". En una piulada el president també defineix una paraula plena "no amenaça dient que si no et sotmets caurà sobre tu un càstig". Per contra, el que garanteixen les democràcies plenes és "la lectura de la realitat, la respecten, es fan preguntes, debaten, negocien... i si són valentes, acorden", conclou. 

Puigdemont emet aquest missatge en resposta a una altra piulada del president Quim Torra, on destaca unes declaracions del president espanyol Pedro Sánchez a Telecinco. "Pedro Sánchez, manual de resistencia", ho qualifica.

Sánchez va assegurar que després de la decisió d’aquest dijous del Parlament de Catalunya –que va reclamar al president de la Generalitat, Quim Torra, que se sotmeti a una qüestió de confiança- els partits independentistes haurien de comparèixer als mitjans de comunicació i “dir a la gent que va creure en ells que els han enganyat”.

L’independentisme sap que tot això era un engany i el que han de fer és sortir els líders i dir que els han enganyat, que la independència no serà possible, però només perquè la Constitució nega aquesta possibilitat i la comunitat internacional li va donar l'esquena, sinó perquè els catalans no volen la independència”, va dir.

Sánchez ha reeditat, d'aquesta manera, el “no és no” per assegurar que “no hi haurà independència, no hi haurà dreta d’autodeterminació”. “No es vulnerarà la constitució a Catalunya”, ha sentenciat.