El president de la Generalitat a l'exili, Carles Puigdemont, ha recordat aquest dimarts que els presos polítics tornen a Catalunya però que "no tornen a casa".  

Puigdemont ha recordat també les localitats de cada un dels presos, on haurien de viure "amb els seus i en llibertat, fent política i amb tots els seus drets intactes". 

El trasllat dels presos a Catalunya va començar aquest dilluns i alguns d'ells ja van denunciar que "no tornen a casa, sinó a Lledoners". 

L’autocar de la Guàrdia Civil que transporta Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Joaquim Forn, Josep Rull i Jordi Turull va sortir finalment aquest dilluns a les 18.33 hores de Soto del Real amb destinació al centre penitenciari de Valdemoro.

Avui dimarts segueix el periple de dos dies que acabarà dimecres al centre penitenciari de Brians II, on passaran a estar sota la custòdia dels Mossos d’Esquadra, que els traslladarà als seus centres de destinació final. Carme Forcadell i Dolors Bassa faran el trajecte directe des d’Alcalá-Meco a Brians II en un sol dia dimecres.