El president a l'exili, Carles Puigdemont, ha felicitat públicament Clara Ponsatí després que el Parlament Europeu l'hagi proclamat eurodiputada de ple dret. "T'esperem i et necessitem", li ha traslladat el president, que també afegeix que "ara ja gaudeix de les prerrogatives associades al càrrec, com la immunitat". 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

El Parlament Europeu acaba de reconèixer a la consellera Clara Ponsatí com a eurodiputada, i per tant, ja té les prerrogatives associades al càrrec, com la immunitat. El 10 de febrer prendrà possessió del càrrec. Benvinguda Clara, t’esperem, i et necessitem!

A post shared by Carles Puigdemont🎗 (@carlespuigdemont) on

El també eurodiputat Toni Comín ha destacat que "la JEC exhibeix la seva impotència per impedir que Ponsatí sigui eurodiputada". 

Des de diversos sectors de l'independentisme també s'han fet públiques demostracions de suport a Ponsatí. 

"Celebrem que Clara Ponsatí hagi esdevingut oficialment membre del Parlament Europeu, un petit pas cap a la solució política de Catalunya", ha celebrat Òmnium a través del seu canal internacional. 

L'ANC destaca la plantofada de l'Eurocambra a la justícia espanyola. "Mentre la JEC vol deixar vacant l’escó de Ponsatí, el Parlament Europeu ja la reconeix com a eurodiputada", ha escrit al seu compte de Twitter. "De nou, la justícia europea posa davant del mirall la injustícia espanyola", insisteix.

El diputat al Congrés Jaume Asens ha remarcat que amb aquesta decisió "s’imposa el valor de la democràcia al Parlament Europeu davant dels obstacles del braç judicial de la dreta"

"La JEC només guanya quan juga a casa i amb l’àrbitre a favor", ha denunciat l'advocat Jaume Alonso Cuevillas.

Hi haurà ampliació